Bloggen | Fotogalleri
» För dig som inte vet
2009-05-13 - 09:36:31


Samlag, att ha samlag; betyder att två, eller flera människor har sexuellt umgänge, människans motsvarighet till djurens parning. Samlag syftar även på sex mellan två män eller två kvinnor och behöver inte vara penetrerande.

Vid tillräcklig sexuell stimulans kan ett samlag leda till att personerna får orgasm. För många människor är detta ett av målen med ett samlag, man vill uppnå ett klimax i sin sexuella njutning. Huruvida en eller alla parter i ett samlag upplever orgasm varierar, liksom hur denna orgasm utåt sett uppfattas. Rent biologiskt består en orgasm i en intensiv njutningskänsla kombinerad med rytmiska muskelsammandragningar i bäckenbottenmuskulaturen. För män leder ofta en orgasm till utlösning men behöver inte göra det. Även för kvinnor kan orgasmen leda till utlösning men det är mer ovanligt.

Samlag är väldigt gynnsamt för sexuellt överförbara sjukdomar. Om man vill skydda sig mot dessa är kondom ett praktiskt redskap.

Kondomen fungerar också som preventivmedel, det vill säga den skyddar mot befruktning om någon av parterna är kvinna. Det finns också andra preventivmedel.

Samlag kan genomföras med kropparna positionerade i en rad olika ställningar. Vissa ställningar är populärare än andra och en del är så praktiska, sköna eller sexuellt eggande att de fått egna namn och vunnit en plats inom populärkulturen.

Källa: Wikipedia

Kategori: Kunskap | Permalink



Kommentarer




Kommentera inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Mattias Lindblad



Följ min blogg med bloglovin

RSS 2.0

Stats
Copyright © 2009 by Mattias Lindblad